10 de nov. 2011

- Empatia canina

Aquí teniu un altre molt bon exemple d'empatia. Aquí veureu que l'empatia no és només una característica humana.




En aquest video anterior heu vist que l'empatia no és només d'humans, sinó que els animals també la tenen, com es va dir en la segona entrada. Ens demostren que ens hem de posar al lloc de l'altre i fer el possible per ajudar-lo. 

Moltes persones creuen que els animals no tenen sentiments i sovint no els tracten amb respecte. Potser pensen que la seva seva vida emocional és molt bàsica i que per això, no s'ha de tenir en consideració. També podrien pensar, que només actuen per instint i pel seu propi benefici. Aquestes imatges ens sorprenen perquè ens demostren tot just el contrari. Els animals poden mantindre un lligam fort amb altres de la seva espècie, tenen com a mínim consciència de l'altre, del seu patiment i intenten ajudar-los en la mesura del que els és possible.

Els que més saben que aquestos animals poden ser empàtics són els que a casa en tenen un. Saben que encara que sigui a partir d'emocions bàsiques (les més importants) hi ha comunicació. Aquestos poden mantindre un fort vincle amb una persona i no és només una situació de dependència. Quan hi ha una relació estreta, hi ha sintonia emocional, és a dir, les emocions són compartides, és una relació amb reciprocitat, com quan ens hem de posar en el lloc de l'altre per saber quin és exactament el seu sentiment. És per això, que des de fa segles conviu amb les persones. És com nosaltres, un animal social que necessita viure en societat.

Com ja us hem dit en el nostre blog, ajudar a l'altre és molt necessari per poder conviure millor en societat, de fet, sempre ha sigut així. Però és ara quan pareix que ho hem oblidat, per això és encara més important en els temps actuals. Si cada persona donés una miqueta del que té per ajudar a qui no té, creiem que tothom seria més feliç. Però a afer-ho la humanitat s'ha de sentir més unida i pensar que el que avui li passa al veí un dia ens pot passar també a nosaltres. Si tothom es posés a la pell de l'altre, sigués menys aprensiu, no hi hauria tants conflictes i tots gaudiríem d'una civilització empàtica i respectuosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada